A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat azzal a két férfival és egy nővel szemben, akik közül a kamionsofőr vádlott társai segítségével közel 300 ezer forint értékű olasz import járólapot tulajdonított el.

A vád szerint a legidősebb vádlott önkéntes tartalékos katonaként több honvédségi ruhadarabot birtokolt, azonban az összesen 77.300 forint értékű ruhákat 2019 októberében és 2020 januárjában eladta.

A vádlottak továbbá megállapodtak abban, hogy a kamionsofőrként dolgozó fiatalabb férfira bízott áruból egy kisebb mennyiséget értékesítenek azért, hogy pénzhez jussanak. A férfi 2020 júniusában Olaszországból tartott hazafelé, amikor telefonon értesítette barátnőjét, hogy mikor és hol találkozzanak.

A nő és az idősebb vádlott egy bérelt furgonnal a megbeszélt helyre mentek, majd a férfiak 60 doboznyi járólapot pakoltak át a kisteherautóba. A terheltek azonban a Nagyatádra szállított járólapokat már nem tudták eladni, mivel a nyomozó hatóság lefoglalta azokat.

Az ügyészség - tárgyalás mellőzésével - a férfiakkal szemben felfüggesztett fogház büntetést indítványozott, míg a nővel szemben próbára bocsátást.

(A felhasznált képeket a nagyatádi rendőrök készítették.)

Címkék: járólap, sikkaszt, ruha, elad, lop, tolvaj, kék hírek