A vádlottak 2021 szeptemberében léptek be Magyarországra, majd egy dobozos teherautóval az ország több pontján megfordultak. Néhány nap múlva a vádlottak eljutottak Fonyódra is, ahol a kora hajnali órákban felfigyeltek egy minőségi kerékpárokkal foglalkozó üzletre - tájékoztatott minket a Somogy Megyei Főügyészség.

Ezt követően az idősebb vádlott a nyitott ablakon keresztül bemászott a boltba, ahol magához vett egy 1,7 millió forint értékű ebike-ot, majd azt a kerítésen keresztül kiadta a társának, aki a bűncselekmény elkövetését addig figyeléssel biztosította. 

 

A két férfi még aznap elhagyta Magyarországot, majd a lopott kerékpárt Lengyelországban értékesítették. A vádlottak öt nappal később visszatértek Magyarországra, azonban a fonyódi nyomozók gyors és eredményes felderítő munkájának köszönhetően ekkora már azonosították az általuk használt gépkocsit, amelyre körözést adtak ki.

Ennek következtében, amikor az elkövetők az autóval ismételten beléptek az országba, a rendőrök rövid időn belül elfogták és őrizetbe vették őket. A rendőrök az idősebb vádlottnál az elfogásakor kábítószert - amfetamint és kannabiszt - is találtak, ezért neki az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklásának vétsége miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: ebike, Somogy Megyei Főügyészség, kerékpár, kék hírek