A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a negyvenes éveiben járó férfit és élettársát, akik számos értéket loptak el az egyik falubéli házából.

A vádlottak a férfi születésnapját ünnepelték, aki ittas állapotában kitalálta, hogy betörnek az egyik falubéli házába, mivel tudta, hogy a sértett késő éjszakáig szokott dolgozni. A páros ezért a kora esti órákban útnak indult, majd a sértett házához érve a férfi felfeszítette a bejárati ajtót, és a házba bejutva onnan több értéket - így laptopot és motorfűrészt - vettek magukhoz.

A sértett hazaérkezésekor azonnal felfedezte a lopást és értesítette a kaposvári rendőröket, akik rövid időn belül azonosították az elkövetőket, ezáltal a lopott dolgok nagy részét is vissza tudták szerezni tőlük.

Az ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottakat gyorsított eljárásban állította a Kaposvári Járásbíróság elé. A bíróság - osztva az ügyészség álláspontját - a büntetett előéletű férfival szemben 70 nap elzárást szabott ki, míg élettársát próbára bocsátotta. Az ítélet jogerős.

(A fényképet a Kaposvári Rendőrkapitányság készítette a lopott dolgok lefoglalása során.)

Címkék: jogerős, élettárs, motorfűrész, laptop, ítélet, betör, lop, tolvaj, kék hírek