A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki 2021 júliusában egy dohánybolt előtt bántalmazott egy másik férfit, aki szóvá tette, hogy nem tud bemenni tőle az üzletbe.

A 25 éves vádlott már a reggeli óráktól kezdődően szeszes italt fogyasztott, majd egy kaposvári dohánybolthoz érkezett, ahol a bejárathoz vezető lépcsőn foglalt helyet. Nem sokkal később egy idősebb férfi kerékpárral érkezett az üzlethez, és megkérte a vádlottat - aki elfoglalta a bejárathoz vezető utat - hogy engedje be a boltba. A vádlott ettől rendkívül indulatossá vált, majd a kialakult szóváltás hevében az arcán megfejelte a másik férfit, akinek ettől vérezni kezdett az orra.

A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a vádlottat a helyszínen tartózkodó ismerősei szétválasztották az idősebb férfitól. A nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedő idősebb férfi a könnyű testi sértés vétsége miatt nem kívánta a vádlott megbüntetését, ezért nem terjesztett elő magánindítványt.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Az eseményeket a dohánybolt biztonsági kamerája rögzítette, a felvétel ezen a linken érhető el.

Címkék: lefejel, balhé, részeg, dohánybolt, verekedés, kék hírek