A Fonyódi Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ismerősének pénzét nem a megállapodásuk szerint használta fel, hanem saját céljaira fordította.

A vád szerint a vádlott 2019 évben azzal kereste meg a sértettet, hogy pénzzel szálljon be egy jövedelmező közös üzletbe. A férfi végül meggyőzte ismerősét, aki hat millió forintot adott át a vádlott által tervezett cégvásárláshoz.

A férfi ugyan megkereste a megvásárolni kívánt cég vezetőjét, de megegyezés nem született, így aztán az átvett összeget saját szükségleteire költötte ahelyett, hogy a sértettnek visszaadta volna.

A sértett feljelentést tett a terhelttel szemben, aki végül megtérítette az elsikkasztott pénzt, ezért közvetítői eljárás is történt a felek között.

Az ügyészség vádiratában az egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádlottal szemben, azonban a férfi büntetése korlátlanul enyhíthető a tevékeny megbánás, mint büntethetőséget megszüntető ok alapján.

Címkék: sikkaszt, cég, csal, millió, kék hírek