A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki társa segítségével akarata ellenére hozta el feleségét és kislányát egy családon belüli erőszak áldozatainak fenntartott otthonból.

A büntetett előéletű férfi együttélésük alatt rendszeresen bántalmazta, becsmérelte feleségét, míg közös gyermekükkel többször volt türelmetlen és agresszív. Az asszony egy idő után ki akart lépni a bántalmazó kapcsolatból, ezért 2021 elején a családvédelmi hatóságok segítségével titokban gyermekével együtt elköltözött egy olyan, Kaposvártól távoli védett otthonba, ahol a férfi nem találhatott rájuk.

A vádlott és a sértett között a kommunikáció azonban a férfi erőszakossága miatt nem szakadt meg teljesen, és az egyik üzenetváltásuk során a nő véletlenül megosztott egy olyan dokumentumot, amiből a férfi rájött, hogy hol tartózkodnak.

A vádlott az így megszerzett információk alapján 2021 májusában felkereste a nőt, aki a találkozásukkor éppen óvodába kísérte közös gyermeküket. A vádlott ekkor erélyesen felszólította feleségét, hogy a kiskorú sértettel együtt szálljon be a társa által vezetett gépkocsiba, mert közösen fogják óvodába vinni a kislányt.

A nő – a gyermekét féltve - nem mert ellenkezni, majd a vádlott a gépkocsiban megragadta a sértett haját és közölte, hogy Kaposvárra fognak menni. A sértett kérlelni kezdte a vádlottat, aki erre torkon ragadta a nőt és megfenyegette, hogy bántalmazni fogja a családtagjait, ha nem teszi azt, amit kér.

null

Az asszony kilátástalannak ítélve a helyzetét, felhagyott az ellenállással, és Kaposvárra jött a férfival, akitől az erőszak hatása miatt azt is eltűrte, hogy akarata ellenére közösüljön vele. A nő, illetve gyermeke végül másnap tudott elszabadulni a vádlottól úgy, hogy a védett otthonnak gyanússá vált a sértettek hirtelen távozása, ezért értesítették a kaposvári rendőröket, akik őrizetbe vették a vádlottat. A férfit ezután az ügyészség indítványára a bíróság letartóztatta.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az eljárás alatt mindvégig letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházbüntetés, míg a sértettek Kaposvárra szállításában segédkező társával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: rablás, ügyészség, kaposvár, kék hírek