Ahogy arról korábban beszámoltunk, a körzeti megbízottak még 2021. december 19-én Balatonlellén igazoltattak egy gépkocsivezetőt és megállapították, hogy a járművet ideiglenesen kivonták a forgalomból, nem rendelkezett gépjármű-felelősségbiztosítással, a sofőrnek nem volt vezetői engedélye, a vele szemben alkalmazott alkoholszonda pedig pozitív értéket jelzett. Akkor a 31 éves abonyi lakost a fonyódi rendőrök szabálysértési őrizetbe vették.

A férfi –aki alig szabadult a fogdából-  2021. december 21-én éjfél körül ismét a korábbiakhoz hasonló módon indult útnak, de az egyenruhások ezúttal is nyakon csípték. A notórius szabályszegőnél az alkoholszonda ezúttal is jelzett, ezért a körzeti megbízottak elfogták, további mintavételre előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették, és ellene az ittas vezetés miatt büntető, a közlekedési szabályszegésekért pedig szabálysértési eljárás indult.

A nagyatádi rendőrök szintén 2021. december 21-én az esti órákban Böhönyén ellenőriztek egy személyautóval közeledő férfit. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, valamint megállapították, hogy a hatóság korábban eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök az 45 éves nemesvidi férfit előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol az ittas járművezetés, és a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.

 A Marcali Rendőrkapitányság egyenruhásainak 2021. december 22-én 16 óra 20 perckor kellett intézkedniük Somogyszentpálon egy helyi férfi ellen, aki egy forgalomból kivont járművel közlekedett. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a sofőr vezetői engedéllyel soha nem rendelkezett, az ellene alkalmazott alkoholszonda pedig pozitív értéket jelzett.  

A rendőrök a 33 éves járművezetőt elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, ahol a szabálysértések elkövetése miatt meghallgatták, majd őrizetbe vették, az ittas vezetés szabályszegés miatt pedig közigazgatási eljárást indítottak ellene - tájékoztatott minket a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrők ezúton is felhívják a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Továbbá, aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.

Címkék: rendőrök, szonda, ittas, kék hírek