A Siófoki Járási Ügyészség több rendbeli csalás, illetve közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki úgy kért nagyobb összegű kölcsönöket az ismerőseitől, hogy sem lehetősége, sem szándéka nem volt azokat visszafizetni.

A 43 éves vádlott - akit a bíróság korábban hasonló jellegű bűncselekmény elkövetése miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt - 2017 januárjától kezdődően anyagi nehézségekkel küzdött. Problémáinak megoldása érdekében a férfi ezt követően több ismerősét is felkereste, és tőlük különböző valótlan indokokra, így például nem létező beruházásokra vagy hatósági eljárásokra hivatkozva 150 ezer forinttól 6 millió forintig terjedő összegeket kért kölcsön, tartozásait azonban sosem egyenlítette ki.

Az általa előadottakat a férfi több esetben hamisított bankszámlakivonattal, egy alkalommal pedig egy hamis bírósági ítélettel igyekezett hihetővé tenni. A vádlott ilyen módon 2020 elejéig kilenc sértettnek összesen 15.857.000,- forint kárt okozott.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal rendelje el a vádlott korábbi, felfüggesztett büntetésének végrehajtását is.

 

 

Címkék: bankszámlakivonat, ítélet, hamis, kölcsön, millió, csal, bíróság, kék hírek