A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki dühében betörte annak az autónak a szélvédőjét, amivel haza akarták szállítani.

A 30 éves férfi 2021 júliusában egy falunapon nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztását követően összeveszett az élettársával, akivel később gyalog indultak el a több kilométerre lévő lakóhelyükre. Ezt észlelve a nő testvére felajánlotta a vádlottnak és az élettársának, hogy autóval hazaviszi őket, azonban a vádlott a kocsiban tovább vitázott a nővel, és őt meg is akarta ütni.

A vádlott viselkedésére tekintettel a sofőr végül az út szélére húzódva megállt, majd felszólította a férfit, hogy szálljon ki az autóból, mivel őt nem hajlandó tovább szállítani. Az ittas vádlott ettől rendkívül indulatossá vált, és a kezében lévő sörösüveget a gépjármű szélvédőjéhez vágta, amitől az „pókhálósra” törött.

null

A Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel közérdekű munka kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság egyúttal kötelezze a vádlottat az általa okozott 72.300,- Ft kár megtérítésére is.

Címkék: szélvédő, alkohol, ügyészség, kék hírek