A Fonyódi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki rátámadt egy ismert kiskorú vlogger családjára Balatonfenyvesen.

A 47 éves vádlott 2021 júliusában az éjszakai órákban a szállása irányába sétált, amikor saját gyermeke észlelte, hogy az egyik vendéglátóhely szabadtéri asztalánál egy - a fiatalabb korosztály körében népszerű - az interneten rendszeresen videós tartalmakat publikáló vlogger és családja foglal helyet. Az érdeklődésre felfigyelve a család egyik tagja megszólította a vádlott gyermekét, hogy - amennyiben arra igényt tart - szívesen adnak neki autogrammot.

Az ittas állapotban lévő vádlott ettől azonban rendkívül indulatossá vált, és előbb a gyermekük nevelésének módját sérelmezve szóváltást kezdeményezett a szülőkkel, majd a család több tagját meg akarta ütni, illetve feldöntötte az asztal mellett leállított kerékpárokat is.

Az események egy részét a térfigyelő kamera rögzítette:

 

A férfi a családtagok többszöri felszólítása ellenére sem hagyott fel a garázda magatartásával, ezért őt végül az egyik ismerőse, illetve a vendéglátóhely üzemeltetője kikísérte a büféből, majd a helyszínre érkező járőrök egy közeli utcában elfogták, és a rendőrkapitányságra előállították.

A Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség büntetővégzés meghozatalára irányuló kezdeményezéssel közérdekű munka kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Címkék: autogramm, vlogger, éjszaka, balhé, büfé, garázda, Balaton, kék hírek