A Kaposvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt az 57 éves férfit, aki ittasan akart felszállni az autóbuszra, azonban a sofőr ezt nem engedte, ezért rátámadt.

A büntetett előéletű férfi 2021 augusztusában Kaposváron egy helyijáratos autóbusszal kívánt utazni, de a buszsofőr – a vádlott szemmel látható ittasságára tekintettel – közölte vele, hogy a buszra nem szállhat fel. A férfi ekkor rendkívül indulatossá vált, és előbb bántalmazással fenyegette, majd egy alkalommal meg is ütötte a közfeladatot ellátó személynek minősülő sértettet.

A dühöngő vádlott végül elhagyta a buszmegállót, a helyszínre érkező járőrök azonban rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Kaposvári Járásbíróság a bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyalás során az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a többszörös visszaeső férfit, és vele szemben 3 év 8 hónap fegyházbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ítélet ellen az ügyészség hosszabb tartamú szabadságvesztés kiszabása, a védelem enyhítés végett jelentett be fellebbezést.

Címkék: buszsofőr, videó, verekedés, kaposvár, kék hírek