A rendőrök szerdán 15 óra 20 perckor Kaposváron, a Vak Bottyán utcában közlekedtek, amikor felismerték a velük szemben haladó teherautó vezetőjét, aki tudomásuk szerint nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A rendőrök a tehergépkocsi után fordultak, majd félreállították. A férfi a jobb első ülésről szállt ki, tagadta a vezetést, azt állította, hogy a felesége volt a sofőr. Az asszony ugyan szintén nem rendelkezett jogosítvánnyal, azonban a rendőrök egyértelműen látták, hogy a férfi vezetett, ráadásul szembesítették a ténnyel, hogy a térfigyelő-kamerarendszer is rögzítette a közlekedést.

A 46 éves helyi lakost előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vették, majd a fogdába vitték.

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel.

Címkék: feleség, teherautó, sofőr, börtön, jogosítvány, kék hírek