A Siófoki Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a munkáltatója által rendelkezésére bocsátott üzemanyagkártyával visszaélve több mint hétmillió forint kárt okozott.

Az 50 éves nehézgépkezelőként dolgozó vádlott részére a munkagépek folyamatos üzemanyagellátásának biztosítása érdekében a munkáltatója egy üzemanyagkártyát adott át, amellyel azonban a férfi 2020 júliusától kezdődően 63 alkalommal jogosulatlanul vásárolt nagyobb mennyiségű - alkalmanként 138 és 599 liter közötti - gázolajat. 

A bűncselekményre végül úgy derült fény, hogy az üzemanyagkártyát a vádlott több alkalommal felhasználta akkor is, amikor a közelben nem végzett munkát.

Lebukásáig a férfi nyolc hónapon keresztül összesen 18.458 liter üzemanyagot sikkasztott el, és ezzel 7.013.327,- Ft kárt okozott a munkáltatójának, mivel az általa jogosulatlanul megvásárolt üzemanyagot kannákba töltötte és később értékesítette.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

(Borítóképünk illusztráció)

Címkék: sikkaszt, üzemanyag, gázolaj, kék hírek