A délelőtti órákban Mesztegnyő külterületén kapott lángra az aljnövényzet körülbelül hatszáz négyzetméteren. A lángok továbbterjedtek egy fásításra és egy tároló épületre is. A marcali hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat és oltották el a tüzet.

Két helyen is meggyulladt az aljnövényzet pár négyzetméteren az M7-es autópálya siófoki szakaszán. A város hivatásos tűzoltói avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kaposváron, a Csillag utcában égett a magas füves aljnövényzet. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a száz négyzetméteren lángoló növényzetet.

Bozótos terület lángolt Niklán, a Kossuth Lajos utcában. Egy mintegy kétszáz méter hosszú és negyven méter széles, nehezen járható területen égett a tűz, amely két házat is veszélyeztetett. A marcali és a keszthelyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal, csaknem három óra alatt oltották el a tüzet.

Kaposváron, a Cseresznye utcában fékezték meg a tüzet a város hivatásos tűzoltói a délutáni órákban, ahol egy hektáron lángolt az aljnövényzet.

Kigyulladt a tarló csütörtök délután Nagybajom külterületén, a 61-es főút közelében. A kaposvári, a nagyatádi és nagykanizsai hivatásos, a böhönyei önkormányzati, valamint a nagybajomi és a böhönyei önkéntes tűzoltók fojtották el a lángokat. Tizenöt hektár fás, bokros, erdős terület, ugyanekkora kiterjedésű tarló, és további nyolcvan hektáron gabona égett le.

Június 24-e óta tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Címkék: tarló, riasztás, tűz, Somogy, kék hírek