A Kaposvári Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat azzal a 35 éves fonyódi férfival szemben, aki súlyosan ittas állapotban okozott balesetet, melyben a vele utazó testvére életét vesztette. 

A külföldön dolgozó vádlott 2020 júliusában Kaposvár környékén lakó testvérénél tartózkodott, akivel felkerestek egy közeli szórakozóhelyet. Itt mindketten nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztottak el annak ellenére, hogy ide is a férfi autójával érkeztek, és azzal is akartak hazamenni. 

A vádlott testvére az éjszaka folyamán megkérte a súlyosan ittas, egyébként vezetői engedéllyel nem rendelkező férfit, hogy autóval vigye haza. A férfi eleget tett a kérésnek, azonban az út során egyikük sem használta a biztonságot övét, illetőleg a férfi érthetetlen okból lekanyarodott egy mellékútra.

null

A vádlott a közvilágítás nélküli mellékúton rosszul vett be egy kanyart, ezért autójával előbb a padkára, majd a vízelvezető árokba sodródott, ahol a gépkocsi a füves partfalnak ütközve, a függőleges tengelye körül átfordulva, az eredeti haladási irányával ellentétesen állt meg. A vádlott testvére a baleset során olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, holott a biztonsági öv használatával ez elkerülhető lett volna. A vádlott a baleset során súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt álló vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint a korábban kiszabott felfüggesztett büntetés végrehajtására tett indítványt.

Címkék: halál, ügyészség, baleset, kék hírek