A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a két - 19 és 24 éves fiatallal - szemben, akik ittasan megrongáltak egy buszmegállót.

A két vádlott 2021 februárjában egyikük rokonánál tartózkodtak, ahol nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak el, majd erősen ittas állapotban busszal akartak haza menni a szomszédos faluba, azonban a buszmegállóban szóváltás alakult ki közöttük.

A két fiatal a vita során felgyülemlett indulatukat - vandál módon - a buszmegállón vezették le úgy, hogy egyikük lábbal rúgni, míg társa ököllel ütni kezdte a buszmegálló üvegét, mely ennek következtében pókhálósra repedt, illetve részben kitörött. A vádlottak a bűncselekménnyel közel 110 ezer forint kárt okoztak a helyi önkormányzatnak.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a két büntetlen, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabására és a sértett önkormányzat által előterjesztett polgári jogi igény megítélésére tett indítványt.

(A fotók a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.)

Címkék: fiatal, garázda, buszmegálló, rongál, ittas, kék hírek