A Kaposvári Járási Ügyészség szabálysértési értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt állította bíróság elé azt a letartóztatásban lévő 43 éves férfit, aki elzárás büntetésre ítélését követően rövid időn belül ismét lopni ment.

A bíróság a terhelttel szemben vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt több alkalommal szabott ki szabadságvesztést az elmúlt években.

A vádlott a legutóbbi, 2020 augusztusában történt szabadulása után rövid időn belül ismét lopott, mely miatt idén januárban 90 nap elzárást szabtak ki vele szemben. A többszörös visszaeső elkövetőnek minősülő férfit ez sem tartotta vissza attól, hogy 2021 márciusában egy kaposvári áruházból borotvákat és szeszes italokat tulajdonítson el közel 23.000 forint értékben.

A vádlottat azonban még az áruházból való távozása előtt feltartóztatták a biztonsági őrök, mert az egyik italról nem távolította el az áruvédelmi eszközt, ami ennek következtében bejelzett a kasszánál elhelyezett tolvajkapunál.

Az ügyészség az eset miatt letartóztatott férfit a 2021. március 6. napján hatályba lépett még szigorúbb járványügyi szabályok figyelembe vételével állította bíróság elé, melynek során a tárgyaló ügyész, a védő és a büntetés-végrehajtási intézetben lévő vádlott is telekommunikációs eszköz útján, távolról jelentkezett be a bírósági tárgyalásra.

A Kaposvári Járásbíróság a váddal egyező minősítés mellett a férfival szemben 8 hónap börtönbüntetést szabott ki, azonban az ítélet nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosítás végett jelentett be fellebbezést.

Címkék: visszaeső, szeszes ital, áruház, lop, tolvaj, kék hírek