A Nagyatádi Járási Ügyészség akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 46 éves férfival szemben, aki előbb betegtársát bántalmazta, majd egy autót is megrongált.

A büntetett előéletű férfi ellátásra jelentkezett egy egészségügyi intézményben, majd miután felvették az egyik fekvőbeteg osztályra, a házirend tiltása ellenére rá akart gyújtani egy cigarettára. Mivel az ápolók ezt nem engedték meg, a férfi indulatba jött, és szóváltásba került az egyik betegtársával, akit többször megütött az arcán. A könnyű sérülést elszenvedő sértett jelezte az ápolóknak a történteket, akik értesítették a rendőröket.

A vádlott néhány hónappal később értesítést kapott arról, hogy közmunka programban kell részt vennie. Emiatt megjelent a helyi városgazdálkodási kft. telephelyén, ahol a cégvezetőtől megtudta, hogy akkor mégsem tudják foglalkoztatni, ettől indulatos lett, és fenyegetni kezdte a sértettet, aki távozásra szólította fel. A vádlott a felszólításnak ugyan eleget tett, azonban a telephelyről kifelé menet felvett egy vasdarabot, és azt a sértett gépkocsijának dobta, amivel közel 60 ezer forintos kárt okozott.

Az ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt.

(A gépkocsi sérülését ábrázoló fotó a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.)

Címkék: közmunka, rongál, büntetett, megver, beteg, kék hírek