A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt a hétvégén 610 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón. Kiss Róbert alezredes hozzátette: 535 emberrel szemben azért kellett intézkedni, mert a tízezer lakosnál nagyobb településeken megszegték a maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Tömegközlekedési eszközökön, azok várakozóhelyein 18, üzletekben és bevásárlóközpontok területén pedig 57 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, mert nem vagy nem megfelelően viselték a maszkot.

A hétvégén két üzlet ideiglenes bezárásáról döntött a rendőrség, ezzel már 114-re nőtt azoknak az üzleteknek, szolgáltatóknak a száma, amelyeknél a rendőrség a védelmi szabályok be nem tartása miatt ilyen korlátozó intézkedést rendelt el.

Somogy megyében egy bárdudvarnoki büfé 7 napos ideiglenes bezáratásáról döntöttek, mert a rendőri ellenőrzéskor épp négy vendéget szolgáltak ki a vendéglátóhelyen.

Közölte: a hétvégén a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 1344 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. További két ember a kutyasétáltatás 500 méteres körzetére vonatkozó rendelkezést, 19-en pedig a közterületi csoportosulás tilalmának szabályait szegték meg. A november 4-étől hatályos kijárási korlátozás, majd az azt november 11-étől felváltó kijárási tilalom alatt már több mint 23 ezer esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a szabályszegővel szemben.

 

Címkék: bárdudvarnok, büfé, rendőrség, kék hírek