Az év első, hosszú hétvégéje folyamán hat esetben merült fel az alkoholos befolyásoltság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél. Öt alkalommal közúti ellenőrzés alkalmával, hatodjára már csak a bekövetkezett baleset után.

A baleset adatai alapján egy 28 éves férfi 2021. január 3-án kora reggel, a 61-es főúton Nagykanizsa irányából Iharosberény felé közlekedett személyautóval. A sofőr az egyik útkanyarulatban - eddig tisztázatlan körülmények között - letért az úttestről, és a vízelvezető árokba hajtott. A körzeti megbízottak ellenőrizték a könnyebb sérüléseket szenvedett sofőrt, akinél az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett. A 28 éves nagykanizsai lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

az SMRFK felvétele
az SMRFK felvétele

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

Címkék: alkoholszonda, ittas, sofőr, drog, Somogy, kék hírek