A Kaposvári Járásbíróság személyi szabadság megsértése és könnyű testi sértés vétsége miatt állapította meg egy 28 éves kaposvári férfi felelősségét.

A bíróság a vádlottal szemben 3 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki, továbbá kötelezte az eljárás során felmerült bűnügyi költség viselésére.

A megállapított tényállás lényege szerint a vádlott és a sértett 2019 áprilisától élettársi kapcsolatban éltek egymással Kaposváron egy, a vádlott által lakhatás céljából földbe vájt, alapvető higiéniai körülményeket nélkülöző helyiségben. A sértett könnyen befolyásolható személy, aki a vádlottra felnézett, utasításait elfogadta.

A vádlott 2019. május 6-án a sértettet bántalmazta, kezeit megkötözte, majd őt a kezénél fogva kihúzta a ház elé, ahol sorsára hagyta a hűvös, esős időjárásban. A sértett - miután a vádlott a lakásba nem engedte be - a további bántalmazástól tartva hiányos öltözetben elmenekült, majd az esti órákban segítséget kért egy, az erdő közelében lakó személytől, aki a rendőrséget értesítette.

Az elsőfokú bíróság ítéletével szemben az ügyész súlyosításért fellebbezett, a vádlott és védője a jogorvoslati nyilatkozat megtételére 3 nap gondolkodási időt kért, így a döntés nem jogerős.

Címkék: kegyetlen, barlang, ítélet, kék hírek