A Kaposvári Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 64 éves kaposvári férfit, aki erőszakkal követelte ismerősétől tartozása megfizetését.

A két férfi régóta jó ismerősi viszonyban volt, amikor 2020 nyár elején a sértett kisebb összegű kölcsönt kért a vádlottól. A vádlott 2020 augusztusában véletlenül összefutott a sértettel, akit a nyílt utcán vont felelősségre amiatt, hogy a tartozását még mindig nem adta meg, majd követelni kezdte, hogy a pénzt azonnal fizesse ki, melynek nyomatékosítása érdekében többször meg is ütötte ismerősét.

A sértett a bántalmazás hatására még a pénztárcáját is megmutatta a vádlottnak, hogy nincs nála elegendő pénz, azonban a férfi nem hitt neki, és maga vizsgálta át a sértett kezéből kivett pénztárcát, amit ezután visszaadott.

A bántalmazásnak végül az vetett véget, hogy az egyik járókelő értesítette a rendőrséget, de a térfigyelő kamera is rögzítette a történteket. A sértettnek a bántalmazás következtében nem keletkezett sérülése.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020. szeptember 15-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően állapította meg a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és azt megbánó férfi bűnösségét, akit 9 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélt, melynek végrehajtását 1 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet az ügyészség és a védelem is tudomásul vette.

Címkék: önbíráskodás, adós, megver, tartozás, kék hírek