A Siófoki Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal az 55 éves budapesti férfival szemben, aki korábbi büntetései ellenére is ittasan ült a volánhoz Ságváron.

A vádlott az elmúlt időszakban sorozatosan követett el ittas járművezetéseket, ezért őt a Siófoki Járásbíróság 2018 decemberében, míg a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2019 februárjában és júniusában egyaránt végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte úgy, hogy minden ügyben 4-4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlott nem törődve azzal, hogy háromszorosan is felfüggesztett szabadságvesztés, illetőleg közúti járművezetés hatálya alatt áll, 2020 áprilisában Ságváron ismételten ittasan ült volánhoz, miután sört és pálinkát fogyasztott. A siófoki rendőrök azonban nem sokkal az elindulása után közúti ellenőrzés alá vonták, majd vér- és vizeletminta vételre a Siófoki Kórházba előállították, melynek eredménye alapján a vádlott súlyos fokban ittas volt a vezetés során.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó fogházbüntetés és végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett a három felfüggesztett fogházbüntetés elrendelésére is.

Címkék: ságvár, ittas vezetés, ügyészség, kék hírek