A Kaposvári Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat két vádlottal szemben, akik közül I. rendű vádlott három gépkocsival közlekedett engedély nélkül, majd az önkényes használatot követően lopott is az egyik járműből.

A 19 éves elkövető 2019 decemberében Somogysárdról, majd 2020 február 10-én Újvárfalváról és Kaposvárról lovasított meg az udvarokon, illetve az utcán leállított olyan gépjárműveket, amik nem voltak lezárva és az indítókulcsokat is a járművekben hagyták. I. rendű vádlott az utóbbi alkalommal nem egyedül autózott, két barátját is magával vitte, amikor a Kaposvárról elkötött kocsival Balatonfenyvesre közlekedett.

A Balaton parton a fiatalok további bűncselekményt követtek el, mivel Balatonbogláron egy lakásba a nyitott ajtón át bementek és onnan fényképezőgépet, mobiltelefonokat, valamint édességet loptak el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő I. rendű vádlottal szemben 2 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést indítványozott, amennyiben a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri, míg II. rendű vádlottal szemben 1 év próbára bocsátás az indítvány.

Címkék: slusszkulcs, motor, autó, tolvaj, lop, kék hírek