A Kaposvári Járási Ügyészség a bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat egy 30 éves férfi ellen, aki azért bántalmazta nagynénjét, hogy értékeit megszerezze.

A vádlott 2020 márciusában egy családi ünnepen vett részt, ahol jelen volt idős rokona is, aki az esti órákban egyedül indult haza.

Az ittas vádlott elhatározta, hogy az asszonytól erőszakkal elveszi értékesnek hitt fülbevalóit, ezért az utcán a sértett mögé lépett, megragadta csuklóját, megrángatta mellkasánál, majd a földre lökte. Az asszony próbált védekezni, de a jelentős erőfölényben lévő férfi kirántotta füleiből az összesen ezer forint értékű bizsukat és távozott a helyszínről.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben a Kaposvári Járásbíróság előkészítő ülésen 5 év 6 hónap fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki és 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, azonban az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Címkék: fülbevaló, részeg, rokon, rabol, letartóztat, erőszak, kék hírek