A bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség egy 30 éves férfi ellen, aki egy Kaposvár közeli faluban tartott családi ünneplést követően azért bántalmazta nagyapja testvérét, hogy értékeit megszerezze.

A többszörösen büntetett előéletű vádlott 2020 márciusának elején egy keresztelőn vett részt apja otthonában, ahol jelen volt a 70 éves asztmás betegségben szenvedő nagynénje is. A jó hangulatú családi ünnepen a férfi és a sértett is fogyasztott szeszes italt, majd az esti órákban az idős asszony egyedül indult haza.

Az ittas vádlott észlelte az otthona felé gyalogosan közlekedő sértettet és elhatározta, hogy tőle erőszakkal elveszi fülbevalóit, mert azt hitte, hogy azok aranyból készültek. A férfi az asszony mögé lépett, megragadta csuklóját, megrángatta mellkasánál, majd a földre lökte. A sértett megpróbálta eltolni magától a mellé térdelő vádlottat, de a jelentős erőfölényben lévő férfi kirántotta füleiből az összesen ezer forint értékű aranyszínű ékszereket és távozott a helyszínről.

A vádlott a bűncselekmény elkövetéséből származó bizsukat még aznap feleségének ajándékozta, aki nem tudta, hogy hogyan jutott férje a fülbevalókhoz.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség az 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt - amennyiben előkészítő ülésen annak elkövetését elismeri - 6 évi fegyházbüntetést és 6 évi közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: fülbevaló, letartóztat, rokon, részeg, rabol, erőszak, kék hírek