Harmadszor bukott le vágott dohánnyal a csomagtartójában egy szlovén férfi. Ezúttal 3,5 millió adózatlan áruval kapták el egy közúti igazoltatáson. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét költségvetési csalás miatt nyomoz. A férfi korábban már kétszer is lebukott az M7-es autópályán, most pedig a barcsi rendőrkapitányság Bélavár és Somogyudvarhely közötti közúti ellenőrzésén kapták el.

Panni, a NAV helyszínre érkező szolgálati kutyája a jármű átvizsgálásakor a csomagtér ajtajánál jelzett. Onnan fekete zsákokba csomagolva, összesen 122 kilogramm adójegy nélküli fogyasztási dohány került elő. A férfi még csak rejtekhely kialakításával sem bajlódott, mindössze egy takaróval fedte le a zsákokat, de még a pótkerék helye is dohánnyal volt megtömve.

null

Mivel a szlovén sofőr nem beszélt magyarul, tolmács segítségével hallgatták ki a pénzügyi nyomozók. A jövedéki terméket magáénak ismerte el, ám annak származását nem tudta igazolni. Elmondása szerint az egész szállítmányt egy ismerősétől kapta, annak korábbi tartozása fejében.

A NAV Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága 3,5 millió forintos vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás megalapozott gyanújával nyomoz.

Címkék: panni, lefoglalás, dohány, nav, kék hírek