Az ügy adatai alapján keddre virradó éjszaka két somogysárdi ingatlan udvarára is besurrant egy akkor még ismeretlen elkövető, aki az udvaron álló személyautókban kutatott a járműben hagyott indítókulcs reményében. Ahol kulcsot nem talált, ott kisebb értékeket – többfunkciós zsebkést, autós töltőt és parfümöt – vett magához, végül az egyik autóval távozott a helyszínről.

null

A tulajdonosok másnap reggel tettek bejelentést a Nagybajomi Rendőrőrsre, ahol a nyomozók és körzeti megbízottak azonnal hozzáláttak a bűncselekmény felderítéséhez. Az éjszaka folyamán elkötött autót a település tanintézménye udvarán megtalálták, az adatgyűjtés során a hatóság látókörébe pedig egy 18 éves újvárfalvai férfi került.

A feltételezett elkövető lakóhelyén tartott házkutatás során előkerültek az ellopott értékek, így a rendőrök elfogták és előállították őt a rendőrőrsre, ahol lopás vétség és jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A fiatalember beismerő vallomásában elmondta, az autót nem ellopni akarta, csak kocsikázni támadt kedve.

Címkék: somogysárd, autó, tolvaj, kék hírek