A Somogy Megyei Főügyészség eredményes fellebbezése folytán a Pécsi Ítélőtábla 4 évi és 6 hónapi szabadságvesztés büntetést szabott ki azzal a 47 éves férfivel szemben, aki késsel életveszélyes sérülést okozott partnerének.

A korábban emberölés miatt elítélt vádlott 2018 májusában Fonyódra utazott, hogy bátyja volt élettársával felvegye a kapcsolatot. A nővel 2018 júniusától rendszeresen találkozott, többször tartózkodott lakásán, nála is aludt, azonban italozó életmódján nem változtatott.

A férfi féltékeny volt, rendszeresen veszekedett a sértettel, ahogy 2018. júliusában is. Aznap este a férfi egy vita hevében hirtelen mozdulattal pofon vágta a mellette fekvő nőt, aki felszólította a vádlottat, hogy takarodjon onnan, amitől a férfi még inkább indulatba jött. A vádlott ekkor elővett nadrágja zsebéből egy 7 cm pengehosszúságú kést, majd a sértetthez lépve hanyatt lökte és többször a földön fekvő sértett felé szúrt, amik közül egyik szúrása a sértett mellkasfalának rétegei közé hatolt.

A vádlott szúrása a sértett mellüregét nem érte el, azonban annak megnyílása közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett volna, ennek elmaradása a véletlennek volt köszönhető.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt 3 évi és 6 hónapi szabadságvesztésre ítélte, amely büntetést a súlyosításra irányuló ügyészségi fellebbezés folytán egy évvel emelt fel a Pécsi Ítélőtábla.

Címkék: késel, barátnő, életveszély, ítélet, kék hírek