A Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága szerződés semmisségének megállapítása iránt kereseti kérelemmel élt a Nagyatádi Járásbíróságon annak a gondnokoltnak az ügyében, aki budapesti ingatlanát belátási képessége teljes hiányában adta el jóval annak piaci értéke alatt.

A férfi 2015 nyarán értesült arról, hogy gondnokság alá helyezése érdekében indult per többek között azért, mert mentális állapota miatt az ingatlanvagyonával kapcsolatban sem tud megfelelő döntést hozni.

A férfi betegsége miatt abban a hiszemben volt, hogy a lakást el fogják venni tőle, ezért „kényszerből” gyorsan értékesítette. A budapesti ingatlan piaci értéke annak eladásakor 10.000.000 forint volt, amiért a vevő csak 6.250.000 forintot fizetett ki, amely összegből különböző ingatlant terhelő tartozások rendezése után az eladó ténylegesen 3.850.000 forintot kapott meg.

A Somogy Megyei Főügyészség Közjogi Szakága az időközben gondnokság alá helyezett férfi jogainak védelmében nyújtott be keresetet, melyben indítványozta az adásvételi szerződés semmisségének megállapítását, valamint azt, hogy a vevő további 3.750.000 forintot fizessen meg a gondnokoltnak, mivel a korábbi érdeksérelem a piaci értéknek megfelelő ár kifizetésével küszöbölhető ki.

Címkék: gondnokság, becsap, ingatlan, kék hírek