A Kaposvári Járási Ügyészség szabálysértési értékre, több közokirat, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége és más bűncselekmények miatt állított bíróság elé egy kaposvári házaspárt.

A vádlottak 2019 augusztusában egy kaposvári presszóban tartott zenés rendezvényen italoztak és táncoltak, amikor az asszony észrevette, hogy az egyik vendég őrizetlenül hagyta a táskáját, ezt kihasználva a táskából kivette a sértett pénztárcáját - benne készpénzzel, okiratokkal, és bankkártyával -, mobiltelefonját, valamint cigarettáját is. Az asszony a lopást követően egyből szólt férjének, hogy induljanak, majd a férfinek út közben számolt be zsákmányáról.

A vádlottak a készpénzt közösen elköltötték, a cigarettát elszívták, a sértett iratait és mobiltelefonját eldobták. A férfi a sértett bankkártyáját azonban magánál tartotta, amellyel megkísérelt készpénzt felvenni egy kaposvári bank automatánál, ami azért nem sikerült neki, mert nem tudta a kártyához tartozó PIN kódot.

A Kaposvári Járásbíróság jogerősen az asszonyt közérdekű munka büntetésre ítélte, míg társát próbára bocsátotta.

(borítóképünk illusztráció)

Címkék: mulatság, készpénz, presszó, pénztárca, bankkártya, lop, tolvaj, kék hírek