A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége kifosztás és minősített csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a 32 éves dombóvári férfival és 72 éves - büntetett előéletű - nagyanyjával szemben, akik idős emberek sérelmére követtek el bűncselekményeket Somogyban.

A férfi és nagyanyja 2018 nyarán azzal keresett fel egy idős ladi férfit, hogy megvásárolnák a lakóházát. A megtévesztett sértett körbevezette őket a házban, ahol a vádlottak több értékes régiségre is felfigyeltek, ezért úgy tettek mintha házat és az értéktárgyakat is meg akarnák vásárolni. Az idős sértett emiatt belement abba is, hogy egy értékes festményt és szobrot, valamint egy antik fodrászszéket a vádlottak bepakoljanak a teherautójukba.

Mielőtt elhagyták volna a helyszínt a férfi a sértett figyelmének elterelése érdekében még némi készpénzt is átadott, azonban a teljes vételár kifizetése soha nem állt szándékukban, így több mint 200 ezer kárt okoztak. 

A két vádlott ezután Iregszemcsén jutott be egy 81 éves asszony házába azzal az indokkal, hogy azt meg szeretnék venni. A háznézés során az idősebbik vádlott egy herendi porcelánt vett magához, míg unokája két fa bútort pakolt be a teherautójukba annak ellenére, hogy az értékeinek elvételét végignéző idős sértett folyamatosan kérlelte őket azok visszaadására, azonban a bűncselekményt idős állapota miatt esélye sem volt megakadályozni. 

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság a szabadságvesztés tartamát az előkészítő ülésen történt beismerésük esetén a férfival szemben 2 év 6 hónapban, míg az asszony vonatkozásában 3 évben határozza meg.

Címkék: kifoszt, unoka, nagymama, börtön, kék hírek