Pénteken a Dráva folyón egy a parthoz kikötött körülbelül 15 méter hosszú fémvázas hajó az alacsony vízállás miatt megfeneklett egy homokpadon, ennek következtében megdőlt, és olaj szivárgott belőle. A barcsi hivatásos tűzoltók a kiérkezést követően csónakkal megközelítették a megdőlt járművet és tömítőanyag használatával megállították a szivárgást. A megsüllyedt hajóból ezután kiszivattyúzták a vizet, és a vízügy szakembereivel együttműködve egy erőgép segítségével álló helyzetbe állították azt. Az olajszivárgás mértéke csekély volt, nem érintett egybefüggő vízfelületet.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A 67-es számú főúton, a Gamási lehajtónál két személygépkocsi ütközött pénteken délután. A járművekben összesen négyen utaztak, mindenki saját erejéből ki tudott szállni az autókból. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében.

Szombaton délután Kisbárapáti külterületén, egy hektáron kapott lángra a vegetáció. A lángok a közeli kukoricatáblákat és egy erdősávot is veszélyeztették. A kiérkező kaposvári hivatásos egységek a tüzet kéziszerszámokkal és két vízsugárral közel egy óra alatt oltották el.

Somogyszobon, a Szent Imre utcában egy családi ház pincéjében található, vegyestüzelésű kazánhoz tartozó kéményben a lerakódott korom beizzott szombaton koraeste. A tűz az épületre nem terjedt át. A nagyatádi hivatásos és a bolhási önkéntes tűzoltók a kazán tűzteréből eltávolították az izzó parazsat, majd ezután a kéményt kitisztították.

Balatonlellén a Vágóhíd utcában egy családi ház tetőtéri konyhájában keletkezett tűz szombaton este. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kiérkezéskor lánggal való égést már nem tapasztaltak. Az egység az épületet átszellőztette, majd a még izzó részeket megbontotta és eloltotta.

Vasárnap délelőtt Nagyatádon, a Kossuth utcában egy 10 m-es akácfa dőlt az útra a fél útpályát elzárva. A nagyatádi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a kidőlt fát.

Kaposfőn, a Ságvári utcában egy családi ház konyhájában a tűzhelyen felejtett étel meggyulladt vasárnap délben. A helyszínre riasztott kaposvári hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárral eloltották. Az utómunkálatok során az egységek az épületet átszellőztették.

Buzsák külterületén egy személygépjárműben keletkezett technológiai hiba miatt meggyulladt az aljnövényzet vasárnap délután. A marcali hivatásos tűzoltók kiérkezésekor mintegy 500 négyzetméteres terület állt lángokban. Az egység két vízsugárral eloltotta a tüzet, és áramtalanította a műszaki hibás járművet.

Fotó: Barcs HTP, Kaposvár HTP, Nagyatád HTP, Marcali HTP

 

Címkék: kidől, baleset, riasztás, vihar, tűzoltó, kék hírek