Somogy megyei család nyerte meg az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria támogatásával megvalósuló országos közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot.

Nyolc esztendővel ezelőtt a szabálykövető közlekedési kultúra elsajátítása hívta életre a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedőt, amelynek nyolc állomásból álló döntőjére - bő kéthónapos versenyidőt követően - 2019. június 22-én és június 23-án került sor Vas és Zala megyében.


az SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételeiaz SMRFK felvételei
az SMRFK felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A játékra - amelynek elsődleges és legfontosabb célja a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás kialakítása - bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhetett, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

A többnyire megyeszékhelyeken megrendezett mintegy 20 területi versenyen - amelynek során a családok közlekedésbiztonsággal összefüggő elméleti és gyakorlati feladatokat teljesítettek - összesen 682 család mérettetett meg, míg a Skoda Fabia Ambition gépkocsiért országosan a legjobb 20 család versenghetett.

A döntőn résztvevő családok egy-egy 30.000 forint értékű üzemanyag-utalvánnyal és ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak és - a fődíj birtokosai kivételével - egy-egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyertek.

A vetélkedősorozat azonban nemcsak a döntőbe bekerült családoknak, hanem a területi fordulón résztvevő, legeredményesebb oktatási intézményeknek is kedvezett: azok az iskolák, amelyekből a legtöbb diák és családja vett részt a vetélkedősorozaton, a helyezéstől függően 500.000, 300.000 vagy 100.000 forint értékű tan- és sportszerjutalomban részesültek.

A kétnapos versenyt nehezítette a szélsőséges időjárás, ami alaposan próbára tette a vetélkedő családokat. A heves záporok és a szél sem tudta azonban útjukat állni és valamennyi feladatot teljesítve érkeztek meg a célba, a keszthelyi Festetics-kastélyba.

A vetélkedő legfiatalabb versenyzője a 13 napos Zelda volt, aki a közlekedéssel kapcsolatos tudásával ugyan még nem, de személyes jelenlétével mindenképpen segítette szüleit és testvérét.

A "Közlekedik a család" vetélkedő 2019. évi döntőjét a Bitó család nyerte Somogy megyéből. Második helyezést ért el a Zahorán család Békés megyéből, míg a harmadik helyen a Bács-Kiskun megyei Tóth család végzett.

Címkék: közlekedésbiztonság, fődíj, nyeremény, család, Kaposvár, kék hírek