A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetet önbíráskodás, rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat három 16-17 éves fiatalkorú ellen.

Mindhárman gyermekkoruk óta állami gondozásban vannak egy Somogy megyei gyermekotthon lakói, magatartásukkal szemben korábban is számos probléma merült fel.

2018 júliusában a vádlottak közül a 16 éves fiú volt az, aki telefonjának vissza nem adása miatt úgy „leckéztette meg” a bűnügy egyik kiskorú sértettjét, hogy az otthon egyik üres szobájába lökdöste, fejét, fülét ököllel ütötte, a bántalmazásba bekapcsolódott a 17 éves társa is, míg harmadik társuk a bántalmazás zavartalan lefolyását figyeléssel biztosította.

A vádlottak a sértettet egy asztalhoz térdepeltették, felszólították, hogy harapjon rá az asztal szélére, majd ebben a testhelyzetben ököllel többször a sértett fejére ütöttek, a sértett bántalmazásával ezt követően sem hagytak fel, kezét tenyérrel az asztalra tették, és ujjait egy kés nyelével többször megütötték, a szobába kavicsot szórtak, amire rátérdepeltették. E közben többször a vádlijára ugrottak. A durva bántalmazás végén a vádlottak egy nagyobb pénzösszeg megfizetését követelték tőle.

A bántalmazásban részt vevő egyik 17 éves vádlott egy másik gyenge fizikumú 13 és fél éves sértettet is terrorizált úgy, hogy azt kétszer is megégette. Első alkalommal a sértett az udvaron csak elsétált mellette, de ez is elég volt a vádlottnak ahhoz, hogy egy hirtelen mozdulattal a nála lévő vihargyújtóval megégesse annak a bal karját, míg másnap egy cigarettát nyomott el a sértett jobb lapockáján, aki az égési sérülések következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Előfordult olyan eset is, hogy a 16 éves vádlott úgy vette el a sértett fiú egy szál cigarettáját, hogy azt tenyérrel majd ököllel többször arcon ütötte.

A vádlottak közül ketten előzetes letartóztatásban vannak, a Kaposvári Járási Ügyészség velük szemben javító intézeti nevelés alkalmazását, míg harmadik társukkal szemben próbára bocsátást indítványozott.

Címkék: vádlott, intézet, gyermekotthon, sérülés, verekedés, kék hírek