Egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki pénteken este Nagyszakácsiban. A tűz az egyik szobából indult, a kályha mellett tárolt tűzifa kapott lángra, s két szoba teljesen kiégett. Az eset következtében az épület lakhatatlanná vált, tulajdonosa ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Szombat reggel vízbe esett kutya mentését végezték a balatonboglári tűzoltók Balatonlellén. A kistestű eb a lakóház medencéjének jegére merészkedett, ám az beszakadt alatta. A tűzoltók húzták ki a négylábút a vízből.

A barcsi tűzoltókat előbb kéménytűzhöz, majd ajtófelnyitáshoz riasztották. Utóbbi esetben egy idős asszony elesett csokonyavisontai otthonában, a mentőszolgálat munkatársai azonban csak tűzoltói segítséggel tudtak bejutni az épületbe.

tűzoltók

Istvándiban beomlott egy lakóház tetőszerkezete, az épület teljesen lakhatatlanná vált. A ház lakója ekkor nem tartózkodott otthon, szállásáról rokonok gondoskodnak. A barcsi tűzoltók körbekordonozták az épületet és megtámasztották a további omlás megakadályozása érdekében.

Juta külterületén árokba hajtott egy személyautó, amelyet a kaposvári tűzoltók áramtalanítottak. Marcali Ősz utcájában kiszakadt egy személyautó kereke, s a jármű forgalmi akadályt képezett, ezért kérték a város tűzoltóinak segítségét.

Enying külterületén a lángra lobbant az összehordott hulladék, amelynek oltását a siófoki tűzoltók végezték.  

Szentbalázson patakba csúszott egy szarvasmarha és az iszapba ragadt. A helyi önkéntes tűzoltók a kaposvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság műszaki mentőjének segítségével emelték ki az állatot a vízből - írja beszámolójában a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Címkék: Somogy, mentés, katasztrófavédelem, tűzoltó, kék hírek