A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat azzal az 50 éves kaposvári férfival szemben, aki a nyílt utcán bántalmazta az őt befogadó fiatal nőt, mivel visszautasította a közeledését.

A vádlott a legutóbbi börtönbüntetéséből 2017 májusában történt szabadulása után hajléktalanként élt, amíg a sértett 2018 januárjában baráti szívességből befogadta a házába. A vádlott a rövid együttlakásuk alatt szerelmi kapcsolatot kezdeményezett a nővel, aki ezt visszautasította és el is költözött az egyik ismerőséhez.

A sértett 2018 január végén Kaposváron, a belvárosba személyes találkozót beszélt meg a vádlottal, akit ekkor arra kért, hogy hagyja el a házát, mert azt el szeretné adni. A vádlott azonban a sértett kérésétől indulatba jött, és féltékenységében a nyílt utcán bántalmazni kezdte a nőt, akit a földre rántott, többször ököllel megütött, illetve a fejét a járda melletti kirakat párkányának is nekiverte.

A sértettet a találkozóra elkísérte az a mozgáskorlátozott ismerőse is, akihez a vádlott közeledése miatt odaköltözött. Miután a gépkocsiban ülő férfi látta, hogy a vádlott bántalmazni kezdi a nőt, magához vette az autóban lévő gáz-riasztó fegyverét, és azzal két lövést adott le a vádlottra. A vádlott azonban a lövések eldördülése után sem hagyott fel a sértett bántalmazásával, ezért őt a kiérkező rendőröknek kellett megfékezniük.

A sértettnek a bántalmazás miatt több 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett.

Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő, jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottal szemben halmazati büntetésként fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, míg a sértett segítségére siető férfival szemben az eljárást - a nyomozást irányító ügyészség jóváhagyásával - a Kaposvári Rendőrkapitányság jogos védelem miatt megszüntette.

Címkék: gázpisztoly, önvédelem, mozgáskorlátozott, hajléktalan, megver, kék hírek