Az öt regionális fordulót követően a zsámbéki Driving camp vezetéstechnikai centrumban mérték össze tudásukat a katasztrófavédelemnél dolgozó gépjárművezetők, illetve az ügyintézőként gépjárművet vezetők. Az Országos Közlekedésbiztonsági Verseny döntőjében kaposvári tűzoltók képviselték megyénket.

A verseny tavaly a hagyományteremtés céljával indult, azért, hogy létrejöjjön egy olyan, a gépjárművezetést népszerűsítő versenysorozat, ami ráirányítja a figyelmet a balesetmentes vezetés fontosságára. A versenyfeladatok megoldását követően dőlt el, hogy idén ki érdemli meg a „Katasztrófavédelem legjobb tűzoltó gépjárművezetője 2018”, valamint a „Katasztrófavédelem legjobb ügyintéző gépjárművezetője 2018” elismerő címet.

Az országos döntőbe a készenléti szer gépjárművezetői, valamint személygépjármű ügyintézői kategóriában összesen hatvan kolléga jutott be, a teljes versenysorozatban összesen nyolcszázan vállalkoztak arra, hogy összemérjék tudásukat a többi indulóval.

A kollégák elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, a szervezők ezeket úgy állították össze, hogy igazodjanak az elmúlt időszakban bekövetkezett balesetekhez, mutassák meg azok elkerülésének lehetőségeit, így például a versenyzőknek bizonyítaniuk kellett, mennyire ismerik az elsőbbségadás és a megkülönböztető jelzés használatának szabályait, milyen ügyesen tolatnak, manővereznek szűk helyen, vagy tudják uralni járművüket, ha hirtelen, éles kormánymozdulatra van szükség.

A dél-dunántúli régió legjobb készenléti szer gépjárművezetői, a kaposvári Csonka István és Fodor Gábor az országos megmérettetésen a „Katasztrófavédelem ötödik legjobb tűzoltó gépjárművezetőinek” bizonyultak.

Címkék: katasztrófavédő, sofőr, tűzoltó, kék hírek