A nyolcadik emeletről segítettek lehozni egy beteget a mentőknek a siófoki hivatásos tűzoltók. A kora reggeli órákban pedig egy balesethez riasztották őket. Egy kisteherautó és egy gépkocsi ütközött össze a 65-ös főút Nagyberény és Iregszemcse közötti szakaszán. A tűzoltók áramtalanították az árokba borult személyautót és kerekeire állították azt. A balesetben senki nem sérült meg.

A délelőtti órákban Siófok Rét utcájából kérték a tűzoltók beavatkozását. A tiltás ellenére ugyanis meggyújtották az összehordott hulladékot az ott élők. A tűz eloltása után ismét a mentőknek nyújtottak segítséget a Balaton parti tűzoltók. A szűk folyosón és a lépcsőfordulókban ugyanis nehezen tudták elforgatni a hordágyat a mentőszolgálat munkatársai, ezért kérték a tűzoltók közreműködését. Együttes erővel hozták le negyedik emeleti lakásából a gerinctörést szenvedett sérültet, így tudták a legrövidebb idő alatt kórházba juttatni őt.


Fotók: KatasztrófavédelemFotók: KatasztrófavédelemFotók: Katasztrófavédelem
Fotók: Katasztrófavédelem
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A nagyatádi tűzoltókat egy vízzel feltelt pincéhez riasztották városuk Kodály Zoltán utcájába. A majd’ fél méteres vizet szivattyúval távolították el a helyiségből. Ahogy a böhönyei önkormányzati tűzoltók is Böhönyén, egy Csokonai utcai lakóház - gyümölcs, szén és fa tárolására használt – pincéjéből szivattyúzták ki a térdig érő vizet. Karádon ugyancsak az esővíz okozott problémát. A helyi önkéntes tűzoltók távolítottak el mintegy tíz köbméter vizet egy lakóház tárolójából.

Címkék: szivattyú, tűzoltó, baleset, kék hírek