Már csak Siófokon dolgoznak a katasztrófavédelem hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegységei nyaralók, lakóépületek tetőszerkezetét megrongáló fák eltávolításán. Veszprém és Fejér megyéből is érkezett hivatásos tűzoltói segítség mindezek felszámolásához.

Még ma is érkezett bejelentés siófoki ingatlan tulajdonosoktól, de Balatonszabadiban és Balatonvilágoson már nincs szükség tűzoltói beavatkozásra. Siófokon a helyi, a kaposvári, nagyatádi és marcali hivatásos tűzoltóknak Görgeteg, Látrány, Bodrog önkéntesei és Tab önkormányzati tűzoltói nyújtanak segítséget, hogy közös erővel, mihamarabb felszámolják a károkat.

A munkálatok miatt a társhatóságok lezárják az érintett szakaszokat, így az ott élők csak gyalogosan tudják megközelíteni otthonukat. Az elektromos vezetékekre dőlt fák miatt az áramszolgáltató szakembereivel is együttműködnek az egységek, mivel csak az áramtalanítást követően tudják eltávolítani a veszélyt okozó faágakat. A zömmel magasban történő munkálatok miatt jelenleg is öt magasból mentő dolgozik ezeken a területeken.

Címkék: viharkár, katasztrófavédelem, siófok, kék hírek