A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Somogy megyei pénzügyőrei az M7-es autópálya sóstói pihenőjében egy spanyol teherautót ellenőriztek. A gépjármű rakteréből, a csomagok közé rejtett kartondobozokban, 855 doboz gyógyszerkészítményt, 46 doboz cigarettát és 88 liter alkoholterméket találtak.

A NAV munkatársai az M7-es autópálya sóstói pihenőjében egy spanyol teherautót ellenőriztek. A gépjármű Romániából tartott Spanyolország felé. A csomagtér átvizsgálásakor négy kartondobozban, 855 doboz teljesítményfokozó gyógyszert találtak a pénzügyőrök. A román állampolgárságú sofőr a készítmények származását, eredetét igazolni nem tudta, birtokban tartási engedéllyel nem rendelkezett. A gyógyszerkészítmények értéke meghaladja a 24 millió forintot.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A csomagok további átvizsgálásakor 46 doboz adózatlan cigaretta, valamint 88 liter alkoholtermék került elő. A kiszabott jövedéki bírság összege megközelítőleg 300 ezer forint.

A pénzügyőrök a teljesítményfokozó gyógyszerkészítményeket, dohánytermékeket, valamint az alkoholtermékeket lefoglalták. A gépjárművezető 150 ezer forint bírságot kapott.

Címkék: nav, ellenőrzés, autópálya, kék hírek