Az ország valamennyi megyei katasztrófavédelmi igazgatóságáról érkeztek a csapatok, akik a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kismotorfecskendő-szerelési Versenyén álltak rajthoz. A viadalt április 21-én tartották a Fejér megyei Móron, a Wekerle Sándor Szabadidőközpontban. Somogy megyét a Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata képviselte.


fotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságfotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
fotók: Olasz András, Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A szerelési feladat során a 96 méter hosszú pályán kifektetett és összekapcsolt tömlővezetékbe egy úgynevezett kismotorfecskendő táplálta a vizet, amelynek 1200 liter percenként a teljesítménye, a két céltáblához pedig egy-egy sugárcső pontos irányításával lehetett a vizet eljuttatni. Az előző esztendővel megegyezően idén is a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerezte meg az első helyet. A dobogó második fokára Hajdú-Bihar megye állhatott fel, a bronzérmet pedig Somogy megye csapata vihette haza. Az okleveleket és a serlegeket Vizi Ignác tűzoltó alezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese adta át.

Címkék: fecskendő, verseny, katasztrófavédelem, kék hírek