A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség sorozatosan elkövetett lopások miatt emelt vádat két budapesti férfival szemben, akik az egyik áruházlánc budapesti és kaposvári üzleteiből nagy értékű szeszes italokat tulajdonítottak el.

A vádlottak tavaly márciusban 10 nap alatt 6 alkalommal - esetenként egy nap kétszer is ugyanarról a helyről - összesen 210 ezer forint értékű, 59 üveg márkás röviditalt tulajdonítottak el.

Az italokat a rajtuk elhelyezett áruvédelmi eszközökkel együtt speciálisan kibélelt, az áruvédelmi jelzőrendszer kijátszására alkalmas táskákba tették, majd egy karton ásványvíz kifizetése után az áruházból távoztak.

Amikor az egyik férfit Budapesten tetten érték, a lopáshoz használt táskát lefoglalták tőle, társa azonban májusban Kaposváron egy másik - ismeretlen - személlyel együtt újabb lopást követett el: a korábbiakhoz hasonló módszerrel 92 ezer forint értékben 13 üveg alkoholt vitt el.

Az ügyészség az egyik, büntetett előéletű vádlottal szemben végrehajtandó, míg társával szemben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Címkék: szesz, lop, tolvaj, kék hírek