A napokban a marcali tűzoltólaktanya gyakorló pályája adott otthont a kismotorfecskendő-szerelő versenynek, amely a sport mellett a tűzoltók szakmai fejlődését is segíti, és nem utolsó sorban lehetőséget teremt a sportbaráti kapcsolatok erősítésére.

A kaposvári, barcsi, nagyatádi, siófoki és a marcali csapat becsülettel, mindent beleadva teljesítette a feladatot, megküzdve a hideg széllel és az eső áztatta talaj nehézségeivel.


fotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVKfotók: Marcali KVK
fotók: Marcali KVK
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A versenyzőknek a szerelési feladatokat minél rövidebb idő alatt kellett teljesíteniük. A csapattagok egy része a vizet biztosító tápláláson dolgozott, miközben a többiek a tömlőkkel és a sugárcsövekkel futottak a csúszóssá vált pályán. Minden csapat kétszer állt rajthoz, és a rövidebb futam eredménye határozta meg a végső sorrendet. A stopperek végül a házigazdák javára döntöttek, a nagyatádi tűzoltók 6 másodperccel csúsztak le a dobogó legfelső fokáról.

Április 21-én, Móron így a Marcali Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság hétfős csapata képviseli Somogyot az Országos Kismotorfecskendő-szerelési versenyen.

Címkék: fecskendő, döntő, tűzoltó, verseny, kék hírek