A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az alábbi közleményt jutatta el szerkesztőségünknek:

A közúti közlekedés szabályainak (KRESZ) 18. § - ának harmadik pontja szól a „Különösen veszélyes helyekről”, amelyekre szaggatott vonallal körülhatárolt sárga színű útburkolati jel hívja fel a járművezetők figyelmét.

Ez alapján Kaposvár Somssich Pál utcájában - a tűzoltóság előtt is - az ilyen útburkolati jellel jelölt területen áthaladni lehet, de ezen a sávon belül nem szabad sem várakozni, sem parkolni. Ezt azonban sokan figyelmen kívül hagyják, gondatlanságuk pedig balesethez is vezethet.

Többször előfordul, hogy egyesek nem segítik, sőt akadályozzák a tűzoltók munkáját és a megkülönböztető jelzést használó autóknak nem biztosítják az akadálytalan haladást. Fontos tudni, hogy a tűzoltógépjárművek nagy súlyukból adódóan lassabban blokkolnak, majd lassabban is gyorsítanak fel újra, mint a személygépjárművek, így ennek érdekében is nagyon fontos, hogy ne a hirtelen fékezés vagy megállás módszerét alkalmazzuk. Kérjük, hagyják szabadon a tűzoltólaktanya kijáratát, megelőzve egy komoly baleset bekövetkezését és segítve, hogy a tűzoltók időben odaérjenek a bajba jutottakhoz!

Címkék: bejárat, szabálytalan, akadály, laktanya, parkol, tűzoltó, kék hírek