Szikrák pattogtak ki egy kadarkúti családi ház kéményéből. A füstelvezetőben begyulladt a lerakódott korom, amit a kadarkúti tűzoltók eltávolítottak. Az egység hőkamerával is átvizsgálta a födémet és a kitisztítást követően a kéményt is.

Enyingen egy fatüzelésű kályha füstelvezetője mellett beizzott a fagerenda. A siófoki tűzoltók egy vízsugárral megfékezték a tüzet, majd megbontották a beizzott födémrészt. A hűz fűtését nem tudta más módon megoldani a tulajdonos, így rokonokhoz költözött.

Zákányban is kéménytűzhöz vonultak a csurgói tűzoltók. A kéményben miután visszahűlt a korom, az önkormányzati tűzoltók a felső nyíláson keresztül kitisztították azt.

Ráfutásos balesetet szenvedett öt személyautó szombat délután a 7-es úton, a Fejér megyei Lepsénynél. A baleset helyszínre a siófoki hivatásos és a polgárdi önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket és elvégezték a műszaki mentési munkálatokat. Az eset során két ember megsérült, ezért őket a mentők ellátták.

Gálosfánál az avar égett mintegy kéthektáros területen. A lángokat – amelyek a közeli erdősávot is veszélyeztették - a kaposvári hivatásos és a szentbalázsi önkéntes tűzoltók fékezték meg.

A siófoki nádasban két méteres lángok csaptak fel. A Hidegvölgyi horgásztónál 5-6 hektáros területen égett a nádas és a bozótos. A tüzet a siófoki tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el.  

Az esti órákban Buzsáknál a balatonboglári önkormányzati és a marcali hivatásos tűzoltók kéthektáros területen pusztító lángokkal küzdöttek. A tűz a nádasban gyorsan terjedt, ám az egységeknek sikerült megfékezni, megóvva ezzel a közeli lakóházakat.

Kaposvár, Harangvirág és Siófok, Gagarin utcájának egyik családi házából kérték a tűzoltók segítségét a kéményből felcsapó lángok miatt. A tűzoltók eltávolították a kéményekből az izzó részeket, a lakók éjszakára megoldották más módon a ház fűtését.

Címkék: bevetés, somogy, katasztrófavédelem, tűz, kék hírek