A körzeti megbízottak segítségét kérték 2016. december 8-án éjszaka egy jutai címhez, ahonnan családi vitáról érkezett bejelentés, amely közben valaki meg is sérült.

A rendőrök helyszínre érkezésüket követően a családi ház egyik szobájában a földön egy guggoló fiatalembert találtak, aki egy törölközőt tekert az alkarjára, amiből erősen spriccelt a vér.

A sérültet a körzeti megbízottak azonnal leültették, majd mellétérdelve Kiss Zsombor János rendőr főtörzsőrmester őt nekidöntötte Hajdu Péter rendőr törzsőrmesternek. Azonnal szorítani kezdték a 20 éves férfi artériás nyomáspontját a hónalj alatt, hogy enyhítsék a vérzést, illetve a karjára csavart törölközőt szorosabbra húzták, amit addig tartottak testi erővel, amíg meg nem érkeztek a mentőszolgálat munkatársai.

Fotó: SMRFK

A fiatalember elmondta a rendőröknek, hogy egy ajtó kinyitása során véletlenül megcsúszott a keze és ekkor tört be az üveg, amely elvágta a kezét.

A későbbi orvosi vélemény alapján, amennyiben a rendőrök nem érkeztek volna meg időben a bejelentés helyszínére és nem nyújtanak azonnal segítséget, akkor a fiatalember elvérzett volna.

A körzeti megbízottak az apát előállították a rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók vele szemben ideiglenes megelőző távoltartás elrendeléséről határoztak.

Címkék: veszekedés, családi, rendőrség, kék hírek