A Marcali Járási Ügyészség korábban kerítés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a közelmúltban egy nemesvidi párral szemben. A vád szerint az I. rendű vádlott férfi rábírta élettársa, a II. rendű vádlott két fiának - velük közös háztartásban élő - barátnőit, valamint azok egy nőismerősét arra, hogy Ausztriában és Németországban különböző éjszakai klubokban, illetve magánházaknál prostituáltként dolgozzanak.

A lányok 2012. decembertől 2013. márciusig folytatták ezt a tevékenységet. Mivel egyikük még nem töltötte be a tizennyolcadik életévét, az I. rendű vádlott más - nagykorú személy - nevére szóló személyi igazolványt is adott neki. A vádlottakkal együtt élő két sértett több ízben is haza akart utazni Magyarországra, azonban ennek megakadályozása végett a vádlottak többször - könnyű sérüléseket okozva - bántalmazták őket, így a kényszerítés hatására tovább „dolgoztak”.

A fiatal lányok a prostitúcióból származó jövedelmük jelentős részét átadtak az I.r. vádlottnak.

A Marcali Járásbíróság az ügyben a napokban hozott elsőfokú ítéletet. A férfit 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint
vagyonelkobzást alkalmazott, míg élettársával szemben pénzbüntetést szabott ki.

Az ügyész mindkét vádlott terhére súlyosításért jelentett be fellebbezést,
valamint a nem jogerősen kiszabott szabadságvesztés tartamára tekintettel
indítványozta az I.r. vádlott előzetes letartóztatásának elrendelését. Ezen utóbbi indítványt a járásbíróság elutasította, amely ellen az ügyész úgyszintén fellebbezést jelentett be. Az ügy a továbbiakban a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Címkék: stirci, futtat, örömlány, prostituált, ítélet, kék hírek