A Kaposvári Járásbíróság 2016. szeptember 1. napján hozott ítéletet tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett kerítés bűntette és más bűncselekmények ügyében.

Az első rendű vádlott 2011-2012. évtől kezdődően Kaposváron és környékén személygépkocsival ismerősi körébe tartozó, túlnyomórészt intézetben vagy nevelőszülőknél elhelyezett kiskorú lányokat szállított olyan férfiakhoz, akiknek pénzért szexuális szolgáltatást nyújtottak.

2012. és 2015. között a férfi az ügy további három vádlottja részére több alkalommal is szervezett le légyottokat. A sértettek által a szexuális szolgáltatás nyújtásáért kapott ellenszolgáltatásból általában a kerítő is részesült.

A bíróság az I.r. vádlottat több rendbeli kerítés bűntette, prostitúció elősegítésének bűntette és bűnsegédként elkövetett gyermekprostitúció kihasználásának bűntette miatt 4 év 6 hónap szabadságvesztés büntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra, valamint 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A több rendbeli gyermekprostitúció kihasználásának bűntettében bűnösnek talált II.r. vádlottat 1 év 10 hónap szabadságvesztés büntetésre, a III.r. vádlottat 10 hónap szabadságvesztés büntetésre, a IV.r. vádlottat 1 év szabadságvesztés büntetésre ítélte, esetükben a kiszabott szabadságvesztés büntetés végrehajtását próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős. Az I.r. vádlott és védője, valamint a II.r. vádlott védője enyhítésért, a III.r. vádlott védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentett be fellebbezést. Az ügyész és a III.r. vádlott védője az ítéletet tudomásul vették. Az ítélet kihirdetésénél jelen nem lévő II.r., III.r. és IV.r. vádlottak az írásbafoglalt ítélet kézhezvételét követően gyakorolhatják jogorvoslati jogukat.

Címkék: strici, prostituált, kiskorú, kék hírek