A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki Kaposváron és környékén sorozatosan lopott. A vádlott vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt többször volt már büntetve, többszörös és különös visszaeső.

Legutóbb 2013. októberében szabadult szabadságvesztés büntetéséből, ezután 2014. májustól 2015. novemberig ismételten lopásokat követett el.

A férfi több kaposvári élelmiszerüzletből és benzinkút shopjából vitt el élelmiszereket és tisztálkodási szereket néhány ezer forintos értékben.

Az egyik üzletbe egy nap kétszer is visszatért, második alkalommal az eladótól enni kért.

Amíg az eladó egy kiflit becsomagolt, a vádlott szeszesitalt és étolajat rejtett a táskájába. Emellett a vádlott a Jutai szőlőhegyen két épületbe is betört, mindegyik helyről nagyobb értékű műszaki cikkeket tulajdonított el, összesen csaknem 390.000,- Ft értékben.

Legutoljára a vádlott egy Kaposvár belvárosi egészségügyi cikkeket forgalmazó bolt kasszájából akart 25.000,- Ft-ot eltulajdonítani, miközben az alkalmazott egy ügyfél vizsgálatával volt elfoglalva. Amikor azonban a kasszából a pénzt kivette, zajt keltett, hamar lebukott.

A vádlott hasonló cselekmények miatt jelenleg is jogerős szabadságvesztés büntetését tölti, az ügyészség vele szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: bolti tolvaj, ügyészség, vádemelés, kaposvár, kék hírek